@

il_fullxfull.212230705Exista un simbol fara de care nu am putea scrie adresa de mail, larg utilizat in mediile de socializare si acesta este “@”, un simbol mai vechi decat insusi internetul.

Cea mai timpurie utilizare dateaza din secolul al XIV-lea, cand in 1345 este folosit intr-o traducere bulgara a unei cronici grecesti. In contextul respectiv avea o insemnatate religioasa misterioasa, inlocuind litera “A” din cuvantul “Amin”.
Ulterior, simbolul este folosit ca unitate de masura, in corespondenta de secol XV, insemnand: “arroba” – exemplu 1 @ (arroba) de grau.

In secolul urmator (1536) este prezent intr-o scrisoare trimisa de la Sevilla la Roma, in care se mentiona sosirea in Spania a trei nave din Lumea Noua si vanzarea a unei amfore de vin, cuvantul “amfora” fiind inlocuit cu “@”, folosit, si de aceasta data, ca unitate de masura.

Simbolul “@” a aparut pe tastaturi inainte de finele secolului al XIX-lea fiind folosit in sens comercial insemnand ca s-a vandut un anumit numar de produse la un anumit pret – exemplu: 12 baterii @ 1lira/buc.

Ray Tomlinson (1941-2016) va folosi acest simbol in 1971 pentru inventia sa care a adus o schimbare semnificativa lumii in ceea ce priveste comunicarea: e-mail-ul, alegandu-l datorita rarei sale folosiri care nu ii permitea sa fie confundat din greseala cu alte simboluri, evitand, astfel, eroarea.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s